Nieuwer Ter Aa beschikt ook over een eigen Dorpshuis. Voorheen was het een verenigingsgebouw maar sinds 2010 heeft er een grote verbouwing plaats gevonden, waardoor er een multifunctioneel gebouw is ontstaan. Dit is mede mogelijk gemaakt door Leader en de gemeente Breukelen en veel enthousiaste vrijwilligers uit Nieuwer Ter Aa.

BILD3315

Het Dorpshuis beschikt nu over diverse zalen, een winkeltje en een sportzaal.

Sportzaal Hierin kunnen vrijwel alle sporten gehouden worden, oa. Volleybal, gymnastiek, tafeltennis, judo, enz. Deze kan ook omgebouwd worden voor bijvoorbeeld een toneelavond of iets dergelijks. 

Multifunctionele zalen Dit zijn zalen waar vergaderingen kunnen worden gehouden of bijeenkomsten bijvoorbeeld een jubileum, verjaardag, bruiloft, met of zonder catering.

BILD3324


Spel ochtenden: In de kleine zaal wordt er minimaal twee keer per week een spelochtend georganiseerd voor de allerjongsten. Deze zaal is hier volledig voor ingericht. Er is begeleiding door een ervaren kracht en vrijwilligers. Huur van deze zalen is niet mogelijk op zon- en feestdagen.

Dokterskamer Ook aan de fysiotherapie is gedacht, daar is deze kamer voor geschikt gemaakt.

Bloedprikpunt Het Saltro gebruikt ook een zaal voor het afnemen van bloed. Dat vind één maal per week plaats, gedurende een half uur.

Bibliotheek In het Dorpshuis is er ook een afhaalpunt voor de bibliotheek. U kunt hier uw boeken halen en brengen via een goed te bedienen computer. Er wordt al veel van gebruikt gemaakt maar wilt u meer info ga dan naar de website bibliotheekavv.nl

Winkeltje Hierbij kunt u denken aan een soort kleine supermarkt. Alle artikelen voor de eerste levens behoeften zijn hier aanwezig, inclusief zuivel en streekproducten, zoals Schulp sappen en vlees van de Limousine boerderij. Verder vindt u er cadeau artikelen en wat speelgoed. Het winkeltje verkoopt ruim duizend producten. En voor de prijs hoeft u het niet te laten, wij hanteren namelijk scherpe, gangbare prijzen.

Auto Er is ons een auto beschikbaar gesteld voor de bewoners die niet over een auto beschikken. Deze auto is gratis te verkrijgen tot 30 kilometer daarna betaald u € 0,20 per kilometer Garage Vossestein denkt met het dorp mee, vandaar deze geste.

Kanoverhuur Het dorpshuis beschikt ook over 4 kano’s welke vanaf april tot en met oktober te huur zijn tegen zeer aantrekkelijke prijzen. U kunt varen over het riviertje de Aa en zo de mooie omgeving verkennen.

Wat doen wij Wij organiseren maaltijden voor ouderen en alleenstaanden, koffie en spel ochtenden, een wintermarkt, verhuren de zalen en richten deze in met of zonder geluidsapparatuur of beamer. Veel is er mogelijk. U kunt hiervoor contact op nemen met de beheerder. Zie contact

Ook verhuren wij bestek, borden, stoelen en dergelijke. Wij verhuren niet op zon- en feestdagen.

Zelfredzaamheid-thuis Mensen die behoefte hebben aan enige vorm van hulp, kunnen bij onze coördinator(vrijwilligster) terecht en worden dan via een match aan hulp geholpen. Dit is tot stand gekomen naar aanleiding van een dorps enquête, vraag en aanbod voor hulp.

Als aanvulling op Zelfredzaam Thuis, is er een klein depot voor het lenen van (zelf) zorg artikelen. Rolstoel, looprek rollator krukken enz. maar ook toiletstoel douche stoel en aanverwante artikelen kunnen hier kosteloos geleend worden. Een complete lijst met de te lenen artikelen hangt in de hal van Dorpshuis en is in het winkeltje opvraagbaar.

Beheerder De beheerder van het Dorpshuis “Ons Genoegen”is mevrouw Marieke Plette . Zij kan u informeren wat de mogelijkheden zijn om van het Dorpshuis gebruik te maken.

Bestuur Het bestuur bestaat uit 3 personen. Het betreft Theo den Hertog. Hij verzorgd de inkoop van het winkeltje en is voorzitter en secretaris van de Stichting Behoud Leefbaarheid Nieuwer Ter Aa, waar het Dorpshuis onder valt. Cees van Maurik is de financiële man, Hugo ten Brink onderhoud de contacten met de gemeente Stichtse Vecht.

Huurprijzen dorpshuis